Det ska va gôtt å leva – en film om Galenskaparna After Shave

Knut Agnred, Anders Eriksson, Kerstin Granlund, Claes Eriksson, Per Fritzell, Jan Rippe och Peter Rangmar. Foto: Scanbox

40 år har gått sedan två humorgrupper möttes och slog sig samman för en svårslagen karriär av scenföreställningar, tv-serier och filmer. Den här dokumentären låter oss möta samtliga överlevande medlemmar som delar med sig av personliga erfarenheter, som sorgen efter Peter Rangmars död. Mycket fokus ligger förstås på Claes Eriksson som gruppens drivande kraft och där anar vi sprickor bakom fasaden; konflikter undviks tack vare tydliga överenskommelser och en ovilja att förstöra en genuin vänskap dem emellan. Politik är ett annat inslag som riskerar att slå en kil mellan vissa medlemmar. Men det som består i filmen är gruppens sprudlande kreativitet och ljuvligt arkivmaterial, en del av det okänt sedan tidigare.


2022-Sverige. 100 min. Färg. Regi: Anna Hammarén, Håkan Hammarén, Rasmus Ohlander. Manus: Anna Hammarén.


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0