Dröm vidare

Gizem Erdogan, Evin Ahmad, Segen Tesfai och Malin Persson. Foto: NonStop

Mirja (Evin Ahmad) släpps ut ur fängelset och börjar omedelbart planera en kupp med sina vänner i Alby… men samtidigt har hennes familj behov som inte mättas av fantasier om att rymma utomlands. I sin långfilmsdebut tecknar Rojda Sekersöz ett porträtt av en ung kvinna som måste välja väg. Allting i storyn är mycket bekant, men det kompliceras. Det finns äkta känslomässiga band i kompisgänget som är svårt att ignorera; att välja den hederliga vägen ser ut att vara självklart, men det är lätt att utnyttjas på arbetsmarknaden när man är desperat och oerfaren. Stark insats av Ahmad.


2017-Sverige. 90 min. Färg. Widescreen. Regi: Rojda Sekersöz. I rollerna: Evin Ahmad (Mirja), Gizem Erdogan (Sarah), Malin Persson (Emmy), Segen Tesfai, Ella Åhman, Outi Mäenpää.


What do you think?

Average rating 2 / 5. Vote count: 2