Bränn alla mina brev

Gustav Lindh, Bill Skarsgård och Asta Kamma August. Foto: SF Studios

Alex Schulman (Sverrir Gudnason) söker roten till sitt inre mörker i en kärlekstriangel som utspelade sig 1932 mellan hans morföräldrar (Asta Kamma August, Bill Skarsgård) och en lovande skribent (Gustav Lindh). En tjusig filmatisering av bästsäljaren vars främsta kvaliteter är just tekniska (musik, miljöer, foto), samt Sten Ljunggrens och Marika Lindströms insatser som ett åldrat par vars relation överlever tack vare realpolitiska överenskommelser. Särskilt drabbande blir aldrig dramat och det gäller inte minst den tunna kopplingen till Schulmans nutida besvär.


2022-Sverige. 119 min. Färg. Widescreen. Regi: Björn L. Runge. Bok: Alex Schulman. Foto: Stellan Runge. Musik: Jacob Mülrad. I rollerna: Asta Kamma August (Karin Stolpe), Gustav Lindh (Olof Lagercrantz), Bill Skarsgård (Sven Stolpe), Sverrir Gudnason, Sten Ljunggren, Marika Lindström… Ossian Skarsgård.


What do you think?

Average rating 3 / 5. Vote count: 4