Lille Fridolf och jag

Douglas Håge och Hjördis Petterson. Foto: Publikfilm

Fridolf och Selma (Douglas Håge, Hjördis Petterson) får inte bara veta att deras dotter (Inga Gill) kommer på ett överraskande besök, utan att hon har hittat en karl (Lars Ekborg). De två huvudrollsinnehavarna och deras rollfigurer tog steget över från den populära radioserien in i filmens värld – det blev en stor bioframgång. Visserligen görs det ingen större ansträngning att få episoderna att hänga samman i en helhet, men vem bryr sig? Håge och Petterson har perfekt komisk tajming i spelet mellan toffelhjälten och huskorset; även Gill och Ekborg charmar som det unga paret vars svartsjuka hotar att förstöra allt.


1956-Sverige. 98 min. Svartvit. Regi: Torgny Anderberg. Manus: Rune Moberg. I rollerna: Douglas Håge (Fridolf Olsson), Hjördis Petterson (Selma Olsson), Lars Ekborg (Valdemar Palm), Inga Gill (Margareta ”Maggan” Olsson), Jan Molander, Siv Ericks… Stig Järrel, Sigge Fürst, Elof Ahrle, Nils Hallberg, Sif Ruud. 

Trivia: Tre uppföljare; först ut var Lille Fridolf blir morfar (1957).


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0