Året då jag slutade prestera och började onanera

Katia Winter och Jesper Zuschlag. Foto: Scanbox

Hanna (Katia Winter) närmar sig 40-årsdagen, men då förlorar hon lägenhet, pojkvän och jobb i ett slag; frågan är vad fittan vill ha? Inför sin regidebut kom Erika Wasserman, tillsammans med Bahar Pars, på idén att göra en romantisk komedi om en kvinna mitt i livet som behöver hitta ett sätt att ta kontroll. Onani blir en väg till lycka och självsäkerhet. Det är inslaget som särskiljer filmen från liknande verk i genren, men kopplingen mellan onanin och Hannas frigörelse (om det nu är det) är minst sagt svag. Winter är bra dock; en del småroliga scener.


2022-Sverige. 100 min. Färg. Regi: Erika Wasserman. Manus: Christin Magdu, Erika Wasserman. I rollerna: Katia Winter (Hanna), Jesper Zuschlag (Morten), Hannes Fohlin (Adam), Vera Carlbom, Nour El Refai, Bahar Pars… Henrik Dorsin.


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0