• Post category:Svenskt
  • Post last modified:10/22/2022

Fiktiv granskning – en grävande historia

NÄR SOCKERDRICKAN SINAT OCH PIPPI, ALFONS OCH KARLSSON VUXIT UPP.

Ann Petrén. Foto: Wendel & Olsson

Efter att ha orsakat Palmegruppens nedläggning försöker Jimmy Olsson göra comeback som grävande journalist genom att spåra upp ett antal legendarer som nu lever tillbakadragna liv. I sin Mord och inga visor-jacka konfronterar Olsson sagoböckernas numera gråa existenser. Kanske lite för gråa. Filmen känns som en sketchidé som har stannat på det stadiet och inte leder någonvart, trots en rollista av proffs. En anledning till det är att filmen egentligen består av flera sammanfogade kortfilmer, inspelade 2018-2021.


2022-Sverige. 85 min. Färg. Producerad, skriven och regisserad av Jimmy Olsson. I rollerna Jimmy Olsson, Ann Petrén (Pippi Långstrump), Peter Andersson (Alfons Åberg), Reine Brynolfsson (Karlsson på taket), Johan Hedenberg, Annika Hallin…  Sissela Benn, Rolf Sohlman, Philip Zandén.


What do you think?

Average rating 2.3 / 5. Vote count: 3