Marmeladupproret

VAR DET FEL SORTS MARMELAD I KARL HENRIKS LIV? ELLER BLEV DET?

Marie Göranzon och Erland Josephson. Foto: SF

När Karl Henrik Eller (Erland Josephson) en dag råkar köpa hem fel sorts marmelad blir det början till ett uppbrott; separationen från hustrun intresserar en journalist (Bibi Andersson) som vill skriva om den nya singelmänniskan. Filmens affisch får det att se ut som en lättsam Gösta Ekman-komedi. Visst finns här en del bitsk humor i dialogen, men historien hade behövt en lättare hand än Josephsons. Enormt pratigt och daterat i synen på singlar, säkert redan när den kom.


1980-Sverige. 92 min. Färg. Regi, manus: Erland Josephson. I rollerna: Erland Josephson (Karl Henrik Eller), Bibi Andersson (Anna-Berit), Marie Göranzon (Maj), Jan Malmsjö, Charlotta Larsson, Ulf Palme… Ingvar Kjellson, Meta Velander, Börje Ahlstedt, Björn Gustafson.


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0