Äntligen!

MEDEL

EN NOBEL KOMEDI.

Lena Endre, Peter Dalle och Johan Ulveson. Foto: SVT

En grupp vänner hittar den framstående ekonomen Jacob Widman (Peter Dalle) död i sin lägenhet; eftersom de råkar veta att han kommer att få Nobelpriset försöker de hålla dödsfallet hemligt tills priset har offentliggjorts. ”Lorry”-gänget återförenades för en miniserie som är en svensk version av en israelisk serie som i sin tur baserades på en bok av Noa Yedlin. Här finns några slapstickartade scener, men de är inte viktiga; störst behållning får vi av att se de här veteranerna tillsammans igen och hur de hanterar större funderingar kring döden och relationer. Ojämnt, men sympatiskt.


2022-Sverige. 173 min. Färg. Regi: Martin Persson. Bok: Noa Yedlin. Musik: Benny Andersson. I rollerna: Ulla Skoog (Kerstin Holtblad), Lena Endre (Inger Lysander), Johan Ulveson (Peder Forss), Claes Månsson, Suzanne Reuter, Peter Dalle… Peter Gardiner, Michelle Meadows.

Trivia: Ursprungligen visad i fyra avsnitt. Lisa Nilsson och Peter Englund spelar sig själva. 


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0