• Post category:Svenskt
  • Post last modified:02/13/2023

Ola & Julia

Ola Håkansson och Monica Ekman. Foto: SF

Ola och Julia (Ola Håkansson, Monica Ekman) turnerar ute på landet, han med sitt band, hon med ett teatersällskap som spelar Beckett; deras romans sätter käppar i hjulet. Jan Halldoffs syfte var att fånga ett stycke ungdomskultur med hjälp av Ola & the Janglers och det har han lyckats med, oavsett gnällig dåtida kritik om att filmen skulle vara för glättig. Gruppen var mitt uppe i sin storhetstid och livet med skrikande tonårsfans kontrasteras på ett roande sätt med Julias liv som seriös skådespelare. Romansen överraskar inte, men filmen är pigg, aptitligt fotograferad och använder bandets låtar väl.


1967-Sverige. 89 min. Färg. Regi: Jan Halldoff. Manus: Stig Claesson, Bengt Forslund, Jan Halldoff. Foto: Gunnar Fischer. Musik: Claes af Geijerstam, Johannes Olsson. I rollerna: Monica Ekman (Julia), Ola Håkansson (Ola), Bengt Ekerot (Max), Claes af Geijerstam, Thomas Jansson, Lars Hansson… Lars Lind, Lasse Åberg.


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0