En vandring i solen

Margaretha Krook och Gösta Ekman. Foto: SFI

Den deprimerade sportjournalisten Tore Andersson (Gösta Ekman) tar en charterresa till Cypern, men håller på att stryka med på grund av spriten. Slas berättelser låg till grund för två populära tv-filmer under 70-talet; även den här biofilmen kritikerrosades och nog är Ekman perfekt som en skribent utan riktning och mål. Hans lidande kontrasteras med det soliga charterlivet och vänskapen med två tanter som vågat sig utomlands. Stark birollslista, men det blir inte djupare än att Tores melankoli ska botas med en söt, ung reseledare.


1978-Sverige. 100 min. Färg. Regi: Hans Dahlberg. Bok: Stig Claesson. I rollerna: Gösta Ekman (Tore Andersson), Inger Lise Rypdal (Marion), Sif Ruud (Siv Gustavsson), Irma Christensen (Vera), Margaretha Krook, Kenneth Haig… Kjerstin Dellert.

Guldbagge: Bästa kvinnliga huvudroll (Ruud).


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0