• Post category:Svenskt
  • Post last modified:04/09/2023

Fröken Chic

Hjördis Petterson och Sickan Carlsson. Foto: SF

När impressarion Buster Carell (Hasse Ekman) hamnar i ekonomisk knipa ser han en chans att göra charmige Kvitt eller dubbelt-deltagaren Isabella Linder (Sickan Carlsson) till en stjärna. Ännu ett samarbete mellan Ekman och Carlsson, lika aptitligt förpackat som de andra filmerna, i strålande färg och med mycket humor, kärlek och lekfullhet. Då kan vi förlåta att storyn inte är mycket att hänga i granen. Det är romantik med en hel del förvecklingar. Några piller som absolut inte ska blandas med alkohol ställer till med kalabalik, inte minst i en slutscen som flörtar med stumfilmen. Fånigt men elegant; kärleksfull parodi av tv-succén Kvitt eller dubbelt.


1959-Sverige. 91 min. Färg. Widescreen. Regi: Hasse Ekman. Manus: Hasse Ekman, Gösta Stevens. I rollerna: Sickan Carlsson (Isabella Linder), Hasse Ekman (Buster Carell), Meg Westergren (Margareta ”Baby” Langenhielm), Herman Ahlsell, Sif Ruud, Hjördis Petterson… Sigge Fürst, Stig Järrel, Yngve Gamlin, Gösta Prüzelius, Sune Mangs. 


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0