Möte i natten

Eva Dahlbeck och Hasse Ekman. Foto: Europa Film

En ung kvällstidningsjournalist (Hasse Ekman) får sparken, men han tänker bevisa för chefredaktören att han visst har koll på hur kriminalvården fungerar genom att iscensätta ett mord… Även en mindre Hasse Ekman-film har sina stunder. Kanske är det just den bristande trovärdigheten som gör den här dramathrillern underhållande, särskilt i regissörens flinka händer. Allt går snett i reporterns Långholmen-plan, men det är kul att följa intrigen… även om en central twist är plågsamt förutsägbar.


1946-Sverige. 87 min. Svartvit. Regi: Hasse Ekman. Manus: Torsten Flodén, Hasse Ekman. I rollerna: Hasse Ekman (Åke Bergström), Eva Dahlbeck (Marit Rylander), Ulf Palme (Sune Berger), Tord Bernheim, Peter Lindgren, Hugo Björne… Sigge Fürst, Wiktor ”Kulörten” Andersson, Artur Rolén. 

Trivia: Torgny Anderberg kan ses i publiken på Gröna Lund i en scen.


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply