”Harry Lund” lägger näsan i blöt!

Johan Ulveson. Foto: Sonet Film

Harry Lund (Johan Ulveson), som just har fått sparken för förskingring, går till sin vanliga spelklubb, men blir drogad och vaknar upp i en bil bredvid en död man. Mats Arehn följde upp miniserien Fiendens fiende (1990) med den här thrillerkomedin, som först hade premiär som ett TV4-projekt. Han återförenades med sin Hamilton, Peter Haber, som är en av filmens få ljuspunkter som homosexuell hyresvärd. Vad gäller storyn frågar vi oss snart vad som pågår och det blir bara värre; ingen spänning, inga skratt.


1991-Sverige. 108 min. Färg. Regi, manus: Mats Arehn. I rollerna: Johan Ulveson (Harry Lund), Peter Haber (Rune Ek), Eva Dahlman (Patricia Jönsson), Claes Malmberg, Ursula Fogelström, Sten Ljunggren… Gert Fylking, Leif Andrée, Torgny Anderberg, Björn Wallde, Margreth Weivers, Peter Dalle. 


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0