Dansa min docka

Foto: Fribergs Filmbyrå

En lärare (Nils Poppe) i skånska Skrabbarp reser till Stockholm för att hjälpa polisen med ett mysterium som involverar sönderskurna skyltdockor. Storymässigt är det lätt att undra varför man ska bry sig om det här röriga mysteriet, oavsett hur mycket filmskaparna försöker få till en kuslig stämning kring skyltdockefallet. Men Poppe roar förstås som en Poirot-liknande detektiv, Inga Landgré är attraktiv som modell i fara och Gunnar Björnstrand är också kul att se som komiskt plågad konstnär. 


1953-Sverige. 86 min. Svartvit. Regi: Martin Söderhjelm. Manus: Per Schytte, Nils Poppe. I rollerna: Nils Poppe (Sebastian Pettersson), Inga Landgré (Elise), Kenne Fant (Holger), Gunnar Björnstrand, Adolf Jahr, Henrik Schildt… Dagmar Ebbesen, Fritiof Billquist. 


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply