• Post category:Svenskt
  • Post last modified:09/10/2023

Lantisar

Ellen Helinder. Foto: Backa Studios

En ung kvinna (Ellen Helinder) lämnar sitt liv i Stockholm för ett besök i barndomshemmet på landet, där hennes far (Peter Sjöquist), som hon inte längre har kontakt med, bor. För att vara en film med den titeln är det förvånande att historien hade kunnat utspelas varsomhelst. Visst, här finns halvhjärtade försök att jämföra stad och land, men filmskaparna landar inte i några värdefulla insikter. Inte heller hänger det ihop med filmens såriga relation mellan far och dotter. Långsamt och grunt berättat.


2019-Sverige. 83 min. Färg. Widescreen. Regi: Malin Dahl. Manus: Malin Dahl, Johnny Wernersson. Foto, klippning: Johnny Wernersson. I rollerna: Ellen Helinder (Madde), Peter Sjöquist (Leif), Christoffer L. Jonsson (Jonas), Molly Flemström, Isabel Linander.


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0