Make Democracy Great Again

Jan Scherman. Foto: Folkets hus

Journalisten Jan Scherman är orolig för demokratins framtid, och det har han all anledning att vara. I den här föga förvånande dokumentären ägnar han mycket tid åt att slå in vidöppna dörrar genom att peka på var utmaningarna finns, från ett poänglöst försök i början av filmen att ha ett samtal med en nazist i Ludvika till andra möten med exempelvis hopplösa Trumpsupportrar i USA och envisa klimataktivister. Scherman hoppar mellan olika länder, men så småningom kommer han till kärnan av problemet. Det enda sättet att stötta försvagade demokratiideal är att seriösa politiker och gräsrotsaktivister lämnar sina bubblor och tar hotet och oron på allvar.


2023-Sverige. 80 min. Färg. Regi: John Lundberg.


What do you think?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply