• Post category:Svenskt
  • Post last modified:01/20/2024

Ett hjärta är alltid rött

Imperier har en tendens att byggas upp, dominera under en tid och sedan falla samman. Det gäller även rockbandet Imperiet som skildras i den här dokumentären, från tiden med punkföregångaren Ebba Grön, genom det stora genombrottet, engagemanget för ANC och frihetsrörelser i Sydamerika som ledde till flera resor dit, försöket att slå igenom i USA, fram till slutet 1988 då luften gick ur bandet. Intervjuer med de överlevande bandmedlemmarna visar hur åren har slipat fram en mognad som får dem att se nyktert både på gamla konflikter och vänsterns naivitet när det gäller diktaturen i Kuba. Långt ifrån en stel parad av ”talking heads”; livfull blandning av konsertklipp, intervjuer och arkivbilder, rappt berättat.

2024-Sverige. 101 min. Färg/Svartvit. Producerad av Hjalmar Palmgren. Regi: Balsam Hellström.

Sista ordet: “[Att bli intervjuad] är väl ingenting [Joakim Thåström] drömmer om att få göra om man säger så. Men när han väl har bestämt sig för att göra det så gör han det verkligen. Det har varit extremt problemfria och roliga samtal.” (Hellström, TT)


What do you think?

Average rating 5 / 5. Vote count: 1